Έναρξη εγγραφών στη Δημοτική Φιλαρμονική – Θετικός ο απολογισμός

0

Σ’ ένα σύντομο απολογισμό προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας Μαρία Μπαρούνη. Παράλληλα με τα όσα έγιναν, υπήρξαν και αναφορές για τον προγραμματισμό του επόμενου έτους.  

Συγκεκριμένα, η κα Μπαρούνη ανέφερε τα ακόλουθα:

ΚΤΗΡΙΟ

 1. Υπεγράφη η σύμβαση με την εργολάβο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Φιλαρμονικής (αντικατάσταση παραθύρων, κλιματιστικών και φωτισμού LED).
 2. Έγινε ευπρεπισμός του πρώην κτηρίου Δημαρχείου Αρφαρών για στέγαση της εκεί Φιλαρμονικής.
 3. Προσεχώς δημιουργία εισόδου στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής για άτομα με ειδικές ανάγκες (έχει γίνει η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες).

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ

Προγραμματισμός προ Κορωνοϊου: Είχε δρομολογηθεί η παρουσίαση του «Άξιον Εστί» στην Musikverein της Βιέννης στις 17 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Επίσης, είχε δρομολογηθεί συναυλία στις 3 Αυγούστου με πανσέληνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκδηλώσεις κατά την περίοδο του Κορωνοϊού.

 1. Εκδήλωση στο Κάστρο Καλαμάτας.
 2. Δύο εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού με οπερέτες, μιούζικαλ και μελοποιημένη ποίηση.
 3. Συναυλία στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας η οποία είχε μεγάλη επιτυχία και έγινε για πρώτη φορά γιατί θελήσαμε να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό και σε όλους τους εργαζομένους για την προσφορά τους αυτά τα χρόνια.
 4. Θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις σε προαύλια σχολείων με την έναρξη τους.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2021

 1. Εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
 2. Εκδηλώσεις σε διάφορες γειτονιές και στην παραλία Καλαμάτας με την συνεργασία του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
 3. Θερινές εκδηλώσεις εντός και εκτός Καλαμάτας όπως α) Μουσείο Ακρόπολης β) Μονεμβασιά γ) Νίσυρος (υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση του νησιού με την Καλαμάτα όπως μητέρας προς κόρη.
 4. Έχει δρομολογηθεί η δημιουργία και αγορά νέας στολής Φιλαρμονικής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Η εκπαίδευση νέων μαθητών συνεχίστηκε διαδικτυακά και οι δοκιμές της Φιλαρμονικής πραγματοποιούνταν ατομικά μέσω διαδικτύου.

Έγιναν πολλές παραστάσεις στο Αμφιθέατρο έως τον Φεβρουάριο. Ύστερα, λόγω Κορωνοϊου, δεν λειτούργησε το Αμφιθέατρο και το κυλικείο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δεν υπάρχουν οφειλές παρελθούσας χρήσης.

Αναβάθμιση λογισμικού και λογιστικού Φιλαρμονικής

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι προσπαθήσαμε αρκετά ούτως ώστε να έχουμε μια καλή διαχείριση των διαθέσιμων αποθεματικών για να μπορούμε να προβούμε στην αγορά του νέου εξοπλισμού της Φιλαρμονικής π.χ. για μουσικά όργανα. 

Οι πρόβες γίνονται στην ταράτσα της Φιλαρμονικής και οι μελωδίες από τον Μαέστρο και τους μουσικούς ακούγονται σε όλο το Ιστορικό Κέντρο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 7/9/2020 για τους μαθητές της Καλαμάτας και αντίστοιχα στη Φιλαρμονική Αρφαρών.

 

 

Source link