Ανακοίνωσε την προκήρυξη νέου προγράμματος 35.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας

0

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι «σύντομα θα προκηρυχθεί ένα νέο πρόγραμμα 35.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και θα αφορά συγκεκριμένα έργα».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι ήδη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έχει στείλει από τις 16 Σεπτεμβρίου επιστολή με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος. Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εργασίας, για να μην υπάρξει κενό, εξετάζει και σύντομα θα πάρει απόφαση για την παράταση των δυο προγραμμάτων που αφορούν τη δασική προστασία και τη χορήγηση ασύλου.

Αφορμή ήταν σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βαγγέλη Απόστολου από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ. Από την πλευρά του, ο κ. Αποστόλου τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιτακτική ανάγκη παράτασης των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση θα έχει μεγάλες ευθύνες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι «εντείνεται η ανασφάλεια των εργαζόμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας». «Τα προγράμματα μικρής κλίμακας, όπως για παράδειγμα της δασοπυρόσβεσης και το μεταναστευτικό, δημιουργήθηκαν και σχεδιάστηκαν μέχρι τη λήξη τους και αφού είναι στη μέση πρέπει να παραταθούν μέχρι την ολοκλήρωσή τους», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Άμεσα θα αντιμετωπιστεί με ειδικά προγράμματα τόσο το θέμα της δασικής προστασίας όσο και η χορήγηση ασύλου. Το θέμα δεν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά εγκλωβισμένων αλλά να γίνει σωστός σχεδιασμός και, όπου οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς, να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας», απάντησε ο κ. Μηταράκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here