Ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

0

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και αποφασίστηκε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων την 1ην Ιουνίου.

Κατόπιν τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι αποφάσισαν ομόφωνα ότι μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν ξανά οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα αναφέρει χαρακτηριστικά:

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),
– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τη Δευτέρα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.