Απλά εφαρμόστε το πρόγραμμα κ. Υπουργέ

0

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης κατάλαβε χθες ότι το μεταναστευτικό είναι μείζον πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας και δήλωσε: «Αναβαθμίσαμε τον τρόπο που βλέπουμε την προστασία των συνόρων. Πλέον το μεταναστευτικό δεν έχει απλώς ανθρωπιστική διάσταση, αλλά είναι και θέμα εθνικής ασφάλειας».

Μέσα σε μερικές ώρες, η  Ύπατη Αρμοστεία χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας για τη διασφάλιση της συνέχισης ενός «εμβληματικού» προγράμματος υποδοχής αιτούντων άσυλο το λεγόμενο «ESTIA II», μιας και το αντίστοιχο πρόγραμμα «Ήλιος» έχει λήξει.

Το ESTIA II που υλοποιείται σε συνεργασία με των ΜΚΟ προβλέπει την ενοικίαση ακόμα 6000 διαμερισμάτων για το 2020 ανεβάζοντας τον αριθμό σε 30.000. Στόχος είναι να φτάσουν τις 40.000 το 2021. Επίσης αναλαμβάνει την έκδοση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Επιπλέον, θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για τις απελάσεις οι οποίες είναι μηδενικές. Η μόνη συμφωνία που θα έπρεπε να γίνει είναι με τις χώρες προέλευσης. Απελάσεις και επαναπατρισμούς.

Επιπλέον, χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή του Λάμπρου Καλαρρύτη στα parapolitika, ενημερωθήκαμε ότι αναζητούνται 2.000 ακίνητα στην Πελοπόννησο προκειμένου να στεγαστούν περίπου 8.000 μετανάστες. Αυτό είναι εποικισμός.

Υπενθυμίζω ότι με το πρόγραμμα ESTIA οι ΜΚΟ δίνουν απευθείας τα χρήματα στο μετανάστη και αυτός κάνει συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη. Η «μόνη» εγγύηση για τους ιδιοκτήτες είναι ότι ο μετανάστης πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη καταβολής του ενοικίου στη ΜΚΟ, προκειμένου να πιστωθεί στο λογαριασμό του το επόμενο επίδομα.

Οι μετανάστες παίρνουν επίδομα για 1 έτος. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα καθώς υπάρχουν μετανάστες που έχει λήξει το συμβόλαιό του και δεν φεύγουν από τα διαμερίσματα. Μετά τη λήξη των επιδομάτων τι θα κάνουν; Πως θα ενσωματωθούν;

Θυμίζω ότι το ποινικό μας δίκαιο απαγορεύει την απέλαση αλλοδαπού που διέπραξε πλημμέλημα ή κακούργημα ενώ ταυτόχρονα δε χάνει τα επιδόματά του. Έτσι οι μικροκλοπές και οι ληστείες στις πόλεις έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Από πότε η Ύπατη Αρμοστεία κάνει κουμάντο στην Ελλάδα; Οι Έλληνες πολίτες δεν ψήφισαν την Ύπατη Αρμοστεία…

Το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ λέει:

-Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους.

-Καθιερώνουμε κλειστά κέντρα προσωρινής πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, όπου μέσα σε έξι εβδομάδες το αργότερο, θα ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου, τόσο σε πρώτο, όσο και σε  δεύτερο βαθμό.