Αυτοψία Σταυρέλη στην περιοχή του Άσσου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα

0

Πριν μερικές ημέρες είχαμε ισχυρή νεροποντή στην περιοχή του Άσσου. Με στελέχη της παράταξής μας (και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) επισκεφθήκαμε όλη την περιοχή.
Οι διαπιστώσεις μας είναι:
-Ο κεντρικός αγωγός του ΑΟΣΑΚ δε λειτουργεί. Έχει να καθαριστεί αρκετά χρόνια. Η μόνη εργολαβία σε εξέλιξη είναι της Περιφέρειας. Από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει σύμβαση με εργολάβο για παροχή βοήθειας. Πέραν τούτου ο κεντρικός υδραύλακας στη συμβολή με το χείμαρρο κοντά στα διοικητικά όρια με το Ζευγολατιό έχει φράξει και απαιτείται πολύ δουλειά για την αποκατάσταση προκειμένου το νερό να έλθει προς την Κόρινθο.

-Οι υδραύλακες εντός της κοινότητας είχαν καθαριστεί από τα μπάζα, τα σκουπίδια, τα χορτάρια και τις φερτές ύλες αποκλειστικά με ευθύνη των αγροτών και των κατοίκων και με έξοδα δικά τους. Ο Δήμος δυστυχώς δεν έδωσε ούτε καν την πάγια προκαταβολή των 2.000 ευρώ στο Τοπικό Πρόεδρο να συμβάλει στα έξοδα αποκατάστασης. Φυσικά για έργο δε μιλάμε. Και δε φτάνει αυτό, παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει ένας περίπου μήνας, αλλά δεν έχει μαζέψει ακόμα τα μπάζα από τους δρόμους , με κίνδυνο να παρασυρθούν πάλι στους υδραύλακες σε νέα ισχυρή νεροποντή, που έρχεται τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Κατά τα άλλα εξακολουθούμε και περηφανευόμαστε για το ταμειακό απόθεμα των 27 εκατομμυρίων. Για του λόγου το αληθές οι συνημμένες φωτογραφίες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here