Βενιζέλος: “Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων”

0

Ύστερα από 26 χρόνια ο Βαγγέλης Βενιζέλος εγκατέλειψε τη Βουλή. Η σύγκρουσή του με τη Φώφη Γεννηματά σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τού έδειξε ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου, έφερε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έναν από τους σημαντικότερους κοινοβουλευτικούς ρήτορες της Μεταπολίτευσης να βρεθεί στη δύσκολη θέση να αποχαιρετήσει συναδέλφους αλλά και τους «τοίχους», όπως είπε χαρακτηριστικά, της αίθουσας της Ολομέλειας.

Η ομιλία του κ. Βενιζέλου ήταν πικρή. Θα ήθελε, είπε, στον αποχαιρετισμό του να είναι όλοι οι συνάδελφοί του στην αίθουσα, αλλά παρατήρησε πως η αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα επέλεξαν να απέχουν από τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Ποινικό Κώδικα. Από το Κίνημα Αλλαγής ο μόνος που τον χειροκρότησε στην αίθουσα ήταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής Λακωνίας, ο οποίος έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας για την κυρία Γεννηματά αν το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου δεν είναι καλό.

Πέρα από το πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς η κρίση εντός του Κινήματος Αλλαγής δεν λέει να κοπάσει, η ομιλία του κ. Βενιζέλου ήταν από κάθε άποψη ιστορική. Σπάνια η Βουλή είχε φιλοξενήσει καλύτερο ομιλητή και σίγουρα ο κ. Βενιζέλος ήταν ένας πολιτικός που καθόρισε την πολιτική ζωή του τόπου ιδίως από τις τάξεις και τον χώρο της Κεντροαριστεράς τις τελευταίες δεκαετίες.

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Gepostet von Evaggelos Venizelos am Donnerstag, 6. Juni 2019

 

Η τελευταία φράση του κ. Βενιζέλου από το βήμα της Βουλής ήταν η εξής: «Δεν θα είμαι, όπως είπα, μέλος της επόμενης Βουλής. Είμαι όμως και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης και πιστεύω ότι αυτό είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να κάνει κάποιος σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα όπως το δικό μας, σας ευχαριστώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here