Γερουλάνος: “Δεν πήρα επίσημη πρόσκληση για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ”

0

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

«Εξελίσσεται σε ένα συνέδριο – παρωδία, με ένα μόνο σκοπό, την επιμήκυνση της θητείας της κ. Γεννηματά στην ηγεσία» και πρόσθεσε «το να κάνεις ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους και με μόνο ζητούμενο την απόφαση επιμήκυνσης της θητείας της ηγεσίας, στέλνεις λάθος μήνυμα στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Action 24.

«Ένα δημοκρατικό συνέδριο θα πρέπει να έχει τρεις στόχους:

α) τις θέσεις προτάσεις,

β) την στρατηγική και

γ) το καταστατικό» και συμπλήρωσε «αντιθέτως διοργανώνεται ένα συνέδριο όπου φιμώνεται η άλλη πλευρά» πρόσθεσε. «Πριν δύο χρόνια η κ. Γεννηματά ακολούθησε μια στρατηγική με άνοιγμα προς προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, αλλά αυτό εγχείρημα απέτυχε» επεσήμανε στη συνέχεια.

«Δεν ζητάω επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πριν αλλάξεις τα σύμβολα σου, πρέπει να εξηγήσεις στους πολίτες ποια είναι η στρατηγική σου και ποιο θα είναι το πολιτικό προσωπικό» υπογράμμισε ο κ. Γερουλάνος. «Εγώ έχω καταθέσει πλατφόρμα, αλλά δεν συζητήθηκε. Συνεπώς τα λόγια περί πλατφόρμας είναι “κούφια”» είπε ακόμη.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι «δεν έχω λάβει επίσημα πρόσκληση για να πάω στο συνέδριο, αλλά λογικά είμαι καλεσμένος γιατί είμαι και μέλος της ΚΟΕΣ. Αλλά θα πάω στο συνέδριο». Κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με τη Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι δεν εμπλέκει τις προσωπικές σχέσεις με την πολιτική διαφωνία.

Από την άλλη πλευρά ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον Νίκο Κοτζιά. Όπως είπε «με τον Ν. Κοτζιά είμαι φίλος. Δεύτερον, με στήριξε στις δημοτικές εκλογές και, τρίτον, άνοιξε μια συζήτηση, όπου δεν χάνεις την ευκαιρία να πεις στους συριζαίους τι έκαναν λάθος κατά την περίοδο της κυβέρνησης τους». «θα μπορούσα να συμπράξω με οποιονδήποτε, πάνω σε συγκεκριμένη πλατφόρμα» κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.