Επίσκεψη στο Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο από την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

0

Το Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο Δήμαρχος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Υφυπουργό, σειρά θεμάτων του Δήμου που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, όπως η κατάσταση των σχολικών μονάδων, η ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών τους (σήμερα το μεγαλύτερο μέρος εξασφαλίζεται μέσα από δημοτικούς πόρους), ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε σε ζητήματα της Ειδικής Αγωγής, όπως η κατασκευή νέου Σχολείου, η ανάγκη δημιουργίας δομής για κάλυψη μεγαλύτερων ηλικιών κ.ά.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασε τη χαρά της που γνώρισε μία Δημοτική Αρχή με υψηλούς στόχους, ενώ δεσμεύτηκε πως θα συμβάλει και η ίδια στο σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας για μοντέρνα και σύγχρονα σχολεία. Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ακόμη πως θα κάνει ότι μπορεί ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες κατασκευής του Ειδικού Σχολείου, καθώς επίσης, θα γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου χάρτη με τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα, αυτή τη φορά στο Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική και εξειδικευμένη συζήτηση επί αιτημάτων και προτάσεων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προσέφερε στην Υφυπουργό Παιδείας αναμνηστικά δώρα και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.