ΕΣΗΕΑ: “Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, όχι να απειλούν με αγωγές”

0

Περίπου ένα 24ωρο πριν και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στράφηκε εναντίον του δημοσιογράφου του Documento, λέγοντάς του πως θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, επειδή τον ρώτησε για την αναφορά του ονόματός του σε έγγραφο που αφορά την υπόθεση Novartis. Το επίμαχο απόσπασμα:

Σήμερα, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει τον Δημήτρη Χατζηνικόλα, εκφράζοντας την «έκπληξή» της για το περιστατικό κι επικρίνοντας τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του για την προειδοποίηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη κατά του συναδέλφου Δημήτρη Χατζηνικόλα, ότι θα καταθέσει αγωγή σε βάρος του ζητώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ.
Ο κ. Γεωργιάδης ενώ είχε όλη την δυνατότητα να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο Δ. Χατζηνικόλας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για την υπόθεση του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, τον απείλησε με κατάθεση αγωγής.
Οι υπουργοί οφείλουν να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα όταν έχουν αυτή τη δυνατότητα στα πάνελ των τηλεοπτικών καναλιών και όχι να απειλούν με αγωγές.