Ευρωεκλογές 2019: Τα 21 πρόσωπα που εκλέγονται ευρωβουλευτές

0

21 ευρωβουλευτές εκλέγει στο σύνολό της η Ελλάδα και ήδη από χθες, μετά το τέλος των Ευρωεκλογών 2019, άρχισε να σχηματίζεται εικόνα για το ποιοι θα είναι οι εκπρόσωποι της χώρας στις Βρυξέλλες.

Αν και τα αποτελέσματα δεν έχουν οριστικοποιηθεί και η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και ενώ ακόμη παίζεται τόσο ο αριθμός των εδρών που θα πάρει κάθε κόμμα, όσο και τα ποια τελικά θα εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την ευρωβουλή, έχει διαμορφωθεί ήδη μια εικόνα για το ποιοι εκλέγονται.

Η ΝΔ εκλέγει αυτή τη στιγμή 7 ευρωβουλευτές, ωστόσο ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί σε 8, αναλόγως με το πώς θα διαμορφωθεί το τελικό ποσοστό του κόμματος. Οι 7 της ΝΔ που εκλέγονται σίγουρα στις Ευρωεκλογές 3029 είναι οι εξής:

ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ – ΒΡΥΩΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)
ΣΠΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΙΣΕΛ
ΚΥΡΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωκλογές 2019 έβγαλε και τον μοναδικό σελέμπριτι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, εκλέγει, όπως όλα δείχνουν 6 ευρωβουλευτές. Ανάμεσά τους και ο μοναδικός σελέμπριτι που πάει Ευρωβουλή, ο Αλέξης Γεωργούλης. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι από το χώρο του θεάματος, από όλα τα κόμματα, δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι εξής ευρωβουλευτές:

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΛΕΝΑ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ)
ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ =
ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Πόσους και ποιους εκλέγει το ΚΙΝΑΛ
Το ΚΙΝΑΛ εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, τους εξής δύο:
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΚΑΪΛΗ Ευδοξία-Εύα
Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί ο Νίκος Παπανδρέου, γιος του Ανδρέα Παπανδρέου και αδελφός του Γιώργου.

Ποιους εκλέγουν ΚΚΕ, ΧΑ, Βελόπουλος και Βαρουφάκης

Το ΚΚΕ εκλέγει επίσης δύο βουλευτές:
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Δύο βουλευτές εκλέγει και η ΧΑ, τον Γιάννη Λαγό και τον Αθανάσιο Κωνσταντίνου η οποία σε αυτές τις ευρωεκλογές έχασε το 60% των ψηφοφόρων της! Η έκπληξη των Ευρωεκλογών ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση ο οποίος κατάφερε να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή, τον εαυτό του. Ακόμη είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη Μέρα25. Αν τελικά πάρει έδρα στην ευρωβουλή θα πάει η Σοφία Σακοράφα.

Από την άλλη πλευρά, εκτός Ευρωβουλής έμεινε Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου και η Ενωση Κεντρώων του Γιώργου Λεβέντη.

Να σημειωθεί ότι όσα αναφέρονται παραπάνω είναι με ενσωματωμένο το 82,36% της επικράτειας και 39,98% των σταυρών.