Και επίσημα πρόεδρος στον ΕΛΓΑ ο Λυκουρέντζος

0

Στη θέση του προέδρου του ΕΛΓΑ τοποθετήθηκε και επίσημα πλέον ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με απόφαση την οποία υπογράφει ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Λυκουρέντζος έγραψε στη σελίδα του στο facebook: «Ως νέος Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, εγώ και οι συνεργάτες μου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, δεσμευόμαστε ότι με δικαιοσύνη και ευαισθησία θα ανταποκριθούμε τόσο στις ελπίδες των ασφαλισμένων στον Οργανισμό μας, όσο και στις προσδοκίες της πολιτικής ηγεσίας».

Ο κ. Λυκουρέντζος, που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει στο παρελθόν υπ. Υγείας, είχε αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια απ’ την κεντρική πολιτική σκηνή. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Εχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.