Κορονοϊός: 83 οι νεκροί, 2 θάνατοι μέσα σε μία μέρα -52 νέα κρούσματα, 1.884 σύνολο

0

Συνολικά 52 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.884. Επιπρόσθετα, καταγράφηκαν δύο νέοι θάνατοι σε 24 ώρες, με τους συνολικούς να ανέρχονται σε 83.

Επιπρόσθετα, 84 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με το 77% εξ αυτών να πάσχει από υποκείμενο νόσημα, ενώ μεταφέρθηκαν εκτός Εντατικής 14 ασθενείς. Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 32.500 κλινικά δείγματα.

Στρέφοντας το βλέμμα του στη διενέργεια τεστ, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως «η στρατηγική τεστ πρέπει να έχει κριτήρια επιλογής. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος. Τα ίδια κριτήρια με εμάς έχουν υιοθετήσει και στο εξωτερικό. Όταν βρισκόμαστε στην περίοδο επώασης τα τεστ είναι αρνητικά. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με τα τεστ. Ετοιμαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό. Θέλουμε τα συγκεκριμένα δεδομένα να μας χρησιμεύσουν την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «έχουμε ξεκινήσει ένα μητρώο καταγραφής για να δούμε την ωφέλεια του φαρμάκου και του συνδυασμού των φαρμάκων. Μέχρι τώρα δεν έχουμε σαφή εικόνα για το συνδυασμό του φαρμάκου. Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο σχήμα στους συμπολίτες μας για να έχουν όλοι πρόσβαση. Σε αυτή τη φαρέτρα έχουμε βάλει και φάρμακα της φάσης που αφορούν τη φλεγμονή στον οργανισμό. Έχουμε ενδείξεις ότι και αυτά βοηθούν».