Κορωνοϊός: Τέσσερις ακόμη νεκροί στην Ιταλία

0

Συνεχίζει να σαρώνει την Ιταλία ο νέος κορωνοϊός, καθώς τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδημία. Παράλληλα συναγερμός επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στη γείτονα αλλά και τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε Αυστρία, Κροατία και Ισπανία. Πλέον το σύνολο των νεκρών στην Ιταλία έχει φτάσει τους δέκα.

Και οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, 83, 84 και 91 ετών. Την ίδια ώρα επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι, εκτός από τις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν δύο κρούσματα στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα τη Φλωρεντία, και ένα στη Σικελία.

Ειδικότερα, καταγράφηκε κρούσμα του κορωνοϊού στη Φλωρεντία, όπου ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα βρέθηκε θετικός στον ιό.

Την ίδια ώρα, μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της. Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.