Λάρισα: Απίστευτες εικόνες σε καταυλισμό Ρομά παρουσία Χαρδαλιά -Τσιόδρα

0

Απίστευτη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Λάρισα κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα στον οικισμό ρομά με τα 20 κρούσματα κορωνοϊού, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Παρότι λοιπόν έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, παρότι έχουν τεθεί δρακόντειοι περιορισμοί και έχουν εκδοθεί αυστηρές συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεταξύ πολιτών, όλα αυτά τα μέτρα καταστρατηγήθηκαν, με την ανοχή μάλιστα των κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα. Αμέσως μόλις έκαναν την εμφάνισή τους οι δύο εκπρόσωποι του κράτους στην περιοχή, εκατοντάδες κάτοικοι – ρομά και μη- βγήκαν στους δρόμους του οικισμού για να παρακολουθήσουν την επίσκεψη.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας ο λοιμωξιολόγος επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση που κράτησε ο ίδιος και ο κ. Χαρδαλιάς λέγοντας: «υπάρχει φτώχεια, όπου υπάρχει πληθυσμός που είναι ανασφάλιστοι, κοινωνικά περιθωριοποιημένοι, άστεγοι , είναι πιο ευάλωτοι στον ιό. Δεν θες να θρηνήσεις νεκρούς, πρέπει να δώσεις το μήνυμα της εκπαίδευσης, της υγιεινής. Η αγάπη μας μετρούσε εκείνη την ώρα κι ας ήμασταν λιγότερο από 2 μέτρα απόσταση».

Μπορεί η αγάπη να μετρούσε εκείνη την ώρα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, όμως δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο κορωνοϊός δείχνει τέτοιου είδους συναισθήματα. Δεν είμαστε επίσης καθόλου βέβαιοι για το εάν οι εικόνες αυτές στέλνουν το σωστό μήνυμα σε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία εδώ και αρκετές εβδομάδες τηρεί – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ευλαβικά όλα τα περιοριστικά μέτρα, ακολουθεί όλες τις συστάσεις των ειδικών και βλέπει την υπομονή της να εξαντλείται, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν φως στο τούνελ.