Μανιάτης: “Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ…Οι ευθύνες είναι πολιτικές και ποινικές”

0

Για καταστροφή της ΔΕΗ κάνει λόγο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

“Κατέστρεψαν και τη ΔΕΗ. Αν καταρρεύσει, οι ευθύνες Α. Τσίπρα και υπουργών του θα είναι πολιτικές και ποινικές. Ακύρωσαν τη δική μας «Μικρή ΔΕΗ» (ν.4273/2014), που θα έφερνε έσοδα 2 δισ. ευρώ στα ταμεία της ΔΕΗ, άλλα 2 δισ. ευρώ σε επενδύσεις και φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα στους πολίτες, λόγω ανταγωνισμού.

Την αντικατέστησαν με τα τραγικά ΝΟΜΕ, που ήδη κόστισαν 1 δισ. ευρώ. Κέρδη 434 εκατ. ευρώ το 2014, ζημιές 454 εκατ. ευρώ το 2018. Χρηματιστηριακή αξία 2,5 δισ. ευρώ το 2014, μόλις 300 εκατ. ευρώ το 2018. Ο διαγωνισμός τους για τα λιγνιτικά άγονος, επιτρέπει στην Κομισιόν να διενεργήσει μόνη της διαγωνισμό για ελληνική δημόσια εταιρεία, χωρίς κατώτερο όριο τιμή.

Η McKinsey εκτιμά, ότι για να γίνει βιώσιμη η ΔΕΗ, πρέπει να απολύσει 5.860 άτομα και να αυξήσει τα τιμολόγια στους καταναλωτές. Θα λογοδοτήσουν στους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μανιάτης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here