Μπουντρούκας: “Πρόθεση” παραίτησης από τη Χίο…

0

Την απόφασή του να παραιτηθεί από όλα τα Επιμελητηριακά αξιώματα εξέφρασε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Χίο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.

Ο κ. Μπουντρούκας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η παραίτησή μου από όλα τα επιμελητηριακά αξιώματα ήταν για εμένα μια αυτονόητη πράξη. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσα τις θέσεις ευθύνης για να ανέλθω πολιτικά. Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί και να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Ωστόσο, ο κ. Μπουντρούκας από τη Χίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει δημοσιοποιηθεί η παραίτησή του και δεν έχει σταλεί επιστολή εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέσω του καταστατικού της, θα πρέπει να δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Σύμφωνα με το νόμο, μετά την παραίτησή του από την ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ο κ. Μπουντρούκας εκπίπτει αυτόματα από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου άρα και από Πρόεδρός του.