ΝΔ για συμφωνία των Πρεσπών: “Είναι απολύτως συνδεδεμένη με το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ”

0

Η διαφωνία της Ν.Δ. με τη συμφωνία των Πρεσπών αφορά πρωτίστως το ίδιο το κείμενο της συμφωνίας. Η στάση της παραμένει αρνητική καθώς αυτό υπαγορεύει το εθνικό συμφέρον. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συνηγορήσει στην εκχώρηση της “μακεδονικής” γλώσσας και ταυτότητας στους πολίτες της γειτονικής χώρας. Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε αυτό που δεν αποδέχτηκαν πρωθυπουργοί δεκαετίες τώρα. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ν.Δ. δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή.

Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών μιλάει για ταυτόχρονη διαδικασία, είναι λοιπόν σαφές ότι είναι απολύτως συνδεδεμένη με το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ. Όπως λοιπόν η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έτσι εξυπακούεται ότι δεν θα υπερψηφίσει και το τυπικό παρακολούθημα της που είναι το πρωτόκολλο. Σημασία δεν έχει το πρωτόκολλο, αλλά η Συμφωνία.

Η κ. Μέρκελ γνωρίζει τις θέσεις της Ν.Δ. για το θέμα των Σκοπίων και ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει τις θέσεις αυτές στη συνάντηση που θα έχουν. Η Ν.Δ. δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή, στην οποία θα διαθέτει την πλειοψηφία. Ο κ. Μητσοτάκης ό,τι λέει δημόσια, το λέει και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here