ΝΔ: “Η ανικανότητα, η αλαζονεία και το θράσος έχει αποκόψει τον κ. Τσίπρα από την πραγματικότητα”

0

«Η Κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει υποστηρίζοντας ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, όμως η αλήθεια είναι ότι οι βαριές πολιτικές λιτότητας συνεχίζουν να υφίστανται, οι δημοσιονομικοί στόχοι παραμένουν -για πολλά χρόνια- υψηλοί, η δημόσια περιουσία είναι δεσμευμένη για έναν αιώνα, και η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, πρωτόγνωρα αυστηρό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Η Κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει ότι δεν θα μειώσει τις παλαιές συντάξεις από 1/1/2019 όμως η αλήθεια είναι ότι τις μειώσεις αυτές τις ψήφισε η ίδια ενώ η ΝΔ  τις καταψήφισε. Επίσης, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση έχει κάνει 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών. Επιπλέον, με το νόμο Κατρούγκαλου έχει ήδη περικόψει κατά΄35% τις κύριες και κατά 45% τις επικουρικές συντάξεις για όλους τους νέους συνταξιούχους.

Η Κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει γιατί θα μειώσει κατ’ ελάχιστο κάποιους φόρους, όμως η αλήθεια είναι ότι η ίδια  επέβαλε 29 νέους φόρους, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό των μέτρων λιτότητας μέχρι σήμερα στα 9,5 δισ. ευρώ. Ο συνδυασμός ανικανότητας, αλαζονείας και θράσους έχει αποκόψει την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα από την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι, όπως αποτυπώνεται και στον Προϋπολογισμό, ότι το Πρόγραμμα απέτυχε, αφού η χώρα δεν μπορεί να βγει με ασφάλεια στις αγορές, οι οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία διογκώνονται, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, οι επιστροφές φόρων προς ιδιώτες λιμνάζουν, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται. Η χώρα δεν έχει ακόμη επιστρέψει στην κανονικότητα αφού το χρηματιστήριο έχει καταρρεύσει, οι τραπεζικές μετοχές έχουν εξαϋλωθεί, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας συνεχώς υποχωρεί, το χάσμα καινοτομίας διευρύνεται, η οικονομική ελευθερία συρρικνώνεται, οι θεσμοί διακυβέρνησης υποβαθμίζονται, οι καταθέσεις των πολιτών δεν επιστρέφουν με ουσιαστικό τρόπο στο τραπεζικό σύστημα και η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται.

Η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων έχει οδηγήσει σε αναιμική και χαμηλότερη των προβλέψεων ανάπτυξη, με σημαντική υποχώρηση των επενδύσεων. Σήμερα πανηγυρίζει για τα αιματοβαμμένα -όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας- πλεονάσματα όταν αυτά οφείλονται  στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, στις κατασχέσεις, στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, στην εσωτερική στάση πληρωμών και στην περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Και όταν είναι βέβαιο ότι η πολιτική της αυτή κρατά την ανάπτυξη σε αναιμικά επίπεδα, δυσχεραίνει την προσέλκυση επενδύσεων και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που είναι το πιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα.»