ΝΔ: “Οι Έλληνες θα θυμούνται τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για 5 πράγματα”

0

“Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς την χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα. Στα 50 λεπτά από τα 62 που μίλησε αναφερόταν μόνον στο σχέδιο της ΝΔ, επιχειρώντας απεγνωσμένα να το αποδομήσει. Στοιχείο που από μόνο του δείχνει ότι δεν έχει κανένα δικό του σχέδιο για τη χώρα.

Είναι η πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία που εν ενεργεία πρωθυπουργός στη συζήτηση του προϋπολογισμού δεν αντιλαμβάνεται καν την ανάγκη να μιλήσει για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή του, αλλά γιατί δεν πρέπει να εμπιστευθούν οι πολίτες την αξιωματική αντιπολίτευση. O κ. Τσίπρας έχει αναγνωρίσει πλέον -έστω και ασυνείδητα- ότι θα ηττηθεί κατά κράτος στις επόμενες εκλογές, και προσπαθεί διχάζοντας και πολώνοντας να συσπειρώσει κάποιους από τους πρώην ψηφοφόρους του που πιστεύει ότι μπορούν να τον εμπιστευθούν για τρίτη φορά. Γι’ αυτό άλλωστε και κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε καφενειακές επιθέσεις κατά του κ. Μητσοτάκη. Και μπροστά στην ανυπαρξία δικού του σχεδίου είπε και πάλι ασύλληπτα ψέματα για τις θέσεις της ΝΔ. Είπε για παράδειγμα ότι δήθεν η ΝΔ θα επαναφέρει το 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ότι θα μειώσει μισθούς και ότι θα διώξει δημοσίους υπαλλήλους. Λέει ξεδιάντροπα ψέματα και το ξέρει. Μόνο που αυτή τη φορά το ξέρουν και οι πολίτες. Είπε ακόμη και για την κάλυψη των ανασφάλιστων, μέτρο που ψήφισε η ΝΔ το καλοκαίρι του 2014.

Κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας μίλησε με τη γνωστή του αλαζονεία και ειρωνεία για κάποιους που έχουν γράψει στο παρελθόν βιβλία για τη 17 Νοέμβρη εφευρίσκοντας τάχα ακόμη και τον αρχηγό της οργάνωσης. Αναφερόταν στον Πάνο Καμμένο. Τα σχόλια είναι πλέον περιττά καθώς είναι πια προφανές ότι οι δύο συγκυβερνήτες μιλούν πλέον μεταξύ τους μέσω πηγών ή διαρροών. Εκεί κατάντησαν την χώρα.

Ο τελευταίος προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι επί της ουσίας ο θλιβερός απολογισμός τους. Γι’ αυτό και η χθεσινή ψήφος έχει και το χαρακτήρα μιας συνολικής καταδίκης στην κυβέρνηση του ψεύδους και της εξαπάτησης των πολιτών. Της κυβέρνησης που έκανε χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων.  Της κυβέρνησης των φόρων και της βαριάς μακροχρόνιας λιτότητας. Της κυβέρνησης των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων. Της κυβέρνησης των σκανδάλων και της διαπλοκής. Η ψήφος αυτή είναι μια οριστική καταδίκη για τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης και γι’ αυτό που συμβολίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τον λαϊκισμό. Τη δημαγωγία. Την πολιτική χωρίς αρχές. Τους κομματικούς διορισμούς. Την αλαζονεία. Την ανικανότητα. Την πολιτική για το Κόμμα και όχι για την Πατρίδα. Με μια λέξη την παρακμή που έφεραν στην χώρα σε όλα τα επίπεδα.

Ευτυχώς όμως ο κύκλος αυτός της παρακμής κλείνει σε λίγους μήνες και οι Έλληνες θα θυμούνται τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για πέντε πράγματα, που συμπυκνώνονται σε πέντε λέξεις:

  1. Ψέμα. Εξαπάτησαν συνειδητά τους πολίτες. Από την κατάργηση του μνημονίου, με ένα νόμο και ένα άρθρο, και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μέχρι το παράλληλο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου του 2015.
  2. Φτώχεια. Έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους. Από την μείωση των κατώτατων συντάξεων και την κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι τις ανασφάλιστες, μερικής και εκ περιτροπής, θέσεις εργασίας των 360 ευρώ.
  3. Φόροι. Γονάτισαν τους πολίτες με την υπερφορολόγηση, ιδίως τη μεσαία τάξη. Από την αύξηση όλων των άμεσων φόρων και τη μείωση του αφορολόγητου, μέχρι, τη φοροεπιδρομή στους έμμεσους φόρους, από τα καύσιμα μέχρι τον καφέ.
  1. Φόβος. Γέμισαν ανασφάλεια και βία την καθημερινότητα των πολιτών. Από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια.
  2. Σκάνδαλα. Από τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στο Θριάσιο, μέχρι το σκάνδαλο της εξαγοράς επιχείρησης στα Σκόπια από τη Δ.Ε.Η. και από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι τη ΔΕΠΑ.

Σχετικά λοιπόν με τον φετινό προϋπολογισμό, πρόκειται για έναν προϋπολογισμό όμοιο με όλους τους προηγούμενους αυτής της κυβέρνησης και με τα ίδια χαρακτηριστικά: Φορολογική αφαίμαξη, διάλυση του κοινωνικού ιστού, μεταρρυθμιστική ατολμία. Αναπαράγει το φαύλο κύκλο της στασιμότητας, της εσωστρέφειας, των  χαμηλών προσδοκιών.  Συνεπώς, είναι γνήσιο τέκνο του ΣΥΡΙΖΑ: Αντιαναπτυξιακός, αναποτελεσματικός και άδικος. Πιστός στους στόχους του άτυπου 4ου Μνημονίου, ο Προϋπολογισμός υπηρετεί τα υπέρογκα πλεονάσματα για τα οποία έχει ήδη δεσμευτεί η Κυβέρνηση. Αυτός, δυστυχώς, είναι ο δρόμος που εισηγείται ο Προϋπολογισμός του 2019. Μία πορεία ανάμεσα σε φόρους, φόβους και ψέματα που οδηγεί στην απόλυτη διάλυση τη μεσαία τάξη και σε απόλυτη παρακμή τη χώρα. Ένα σχέδιο κομμένο και ραμμένο στο μικρό μπόι του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να σηκώσει τις μεγάλες προσδοκίες της Ελλάδας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here