“Οι πλημμυροπαθείς…ακόμα περιμένουν κ. Πιτσάκη”

0

Ένας μήνας έχει περάσει από την πραγματοποίηση και την ολοκλήρωση της Εκθεσιακής Δραστηριότητας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018» και οι πλημμυροπαθείς της Κορινθίας βρίσκονται ακόμα στην αναμονή…καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου για τον απολογισμό της εκθεσιακής δραστηριότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι το επιμελητήριο είχε ανακοινώσει ότι «με απόφαση της διοίκησης, σε όλη την διάρκεια της έκθεσης «Πελοπόννησος 2018», μπήκε εισιτήριο με την συμβολική τιμή του 1 ευρώ. Τα έσοδα των εισιτηρίων θα πήγαιναν στο μεγάλο μέρος τους, για την ανακούφιση των Κορινθιακών επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Κορινθίας που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. Το εισιτήριο ήταν καθαρά συμβολικό και παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες να στηρίξουν τα έργα ανοικοδόμησης έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τους συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολες ώρες».

Σε δημόσια δήλωσή του ο κ. Πιτσάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η παρουσία του κόσμου ήταν τεράστια. Με έναν υπολογισμό που έχουμε κάνει είναι ότι πέρασαν πάνω από 35.000 κόσμος στην έκθεση το 4ήμερο» ενώ σε άλλη συνέντευξή του δηλώνει «ο κόσμος είναι πάνω απ’το αναμενόμενο. Κυκλοφοράει πολύς κόσμος, σταματάει στα περίπτερα, ρωτάει…βλέπω ένα ενδιαφέρον στην έκθεση».

Για το ζήτημα της «έμπρακτης» στήριξης στους Κορίνθιους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τη θεομηνία αναφέρει «ξέρετε σήμερα ότι ο κόσμος που περνάει από το γκισέ του ταμείου, ξέροντας το λόγο που δίνει ένα το ευρώ…κανένας δεν έχει δώσει ένα ευρώ…όλοι έχουν δώσει 2, άλλοι έχουν δώσει 3 ,άλλοι έχουν δώσει 4,5…έχει μεγάλη ανταπόκριση αυτό το πράγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες περιμένουν άμεσα από τον κ. Πιτσάκη να κάνει απολογισμό της έκθεσης. Να παρουσιάσει τον ακριβή αριθμό των εισιτηρίων και να τους ενημερώσει για το ποσό της «έμπρακτης» στήριξή τους. Επιπλέον, ο πρόεδρος οφείλει και πρέπει να ενημερώσει ποιες θα είναι οι επιχειρήσεις που θα «ανακουφιστούν» αλλά και με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή τους.

Η εκθεσιακή δραστηριότητα ολοκληρώθηκε αλλά οι ανάγκες αυτών των επιχειρήσεων μετά τη θεομηνία παραμένουν, όπως παραμένουν και οι δεσμεύσεις του προέδρου απέναντι σε όλους αυτούς που επλήγησαν για αυτό το “ένα ευρώ που είναι ασήμαντο να το συζητάμε”.

 

 

Δώρα Βλάση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here