Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για την επιλογή Μητσοτάκη

0

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του πρωθυπουργού για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ήρθε μέσα από κομματικές πηγές της Κουμουνδουρου.

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτακη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας». Αυτό υποστηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό το βράδυ της Τετάρτης.

«Αυτό θα πράξουμε και τώρα», συνεχίζουν, «σε αντίθεση με κ. Μητσοτακη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντίπερισπασμο στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό».

«Θα συγκληθουν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα», καταλήγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει από το πρωί απανωτές συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες και στα κομματικά όργανα, με την απόφαση να ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Πέμπτη.

Παράλληλα, μία πρώτη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιλογή του πρωθυπουργού μετέδωσε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Η πρώτη πληροφορία που έχουμε και είναι ασφαλέστατη, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πολιτικό συμβούλιο για να αποφασίσει. Θα συζητήσουν όλοι μαζί για να πάρουν μία τελική απόφαση», είπε ο Τάκης Χατζής.

«Αυτό που είπε πάντως και μου το μετέφερε συνεργάτης του κ. Τσίπρα που είναι καθημερινός συνομιλητής του είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας χαίρεται για την συγκεκριμένη υποψήφια γιατί ήταν προσωπική του επιλογή και χαίρεται που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει τις δικές του επιλογές», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

 

ΚΙΝΑΛ: Αύριο στις 15:00 θα συνεδριάσει το πολιτικό συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως οι πρώτες αντιδράσεις του ΚΙΝΑΛ είναι θετικές, ωστόσο τονίζεται ότι η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ανακοίνωση-αντίδραση για την επιλογή του πρωθυπουργού για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξέδωσε η Ελληνική Λύση.

«Όταν, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Βελόπουλος είπε πως το όνομα του υποψηφίου προέδρου θα είναι έκπληξη, όλοι χαρακτήριζαν την δήλωση “ό,τι νά ΄ναι”!

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου αποδεικνύει την “αριστεροφοβία” της ΝΔ! Μία ερώτηση. Ποιος την γνωρίζει στον πλανήτη, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψή της στα διεθνή θέματα;

Δεν αναφερόμαστε στο πρόσωπο της κ. Σακελλαροπούλου, η οποία είναι αξιοσέβαστη αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Θα συσκεφθούν τα όργανα του κόμματος και θα αποφασίσουμε σύντομα, αφού “ζυγίσουμε” το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον».