Πάτρα: Κινηματογραφική καταδίωξη νεαρού που εμβόλισε μηχανή της ΕΛ.ΑΣ

0

«Φοβήθηκα και δεν σταμάτησα». Αυτό φέρεται αν είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν τη νύχτα της Τετάρτης σε δημοτικό διαμέρισμα της Δυτικής Αχαΐας, ο 24χρονος άνδρας που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναστατώσει την Πάτρα. Ο νεαρός αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην Πλατεία Γεωργίου με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24 στη διάρκεια της καταδίωξης οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Λασκάρεως. Κατάφερε όμως να ξεφύγει εμβολίζοντας μοτοσικλέτα αστυνομικού και να κινηθεί προς την οδό Αγίου Ιωάννη Πράτσικα. Οι αστυνομικοί συνέχισαν να τον καταδιώκουν με αποτέλεσμα ο δράστης να συγκρουστεί με δυο οχήματα. Το πρώτο στη συμβολή των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα και Β. Αυτοκράτωρος το οποίο οδηγούσε μία γυναίκα και το δεύτερο στην διασταύρωση της ίδιας οδού με την Καρπενησιώτη το οποίο οδηγούσε άνδρας. Στην συνλέχεια κατευθύνθηκε μέσω άλλων οδών προς την Πατρών Πύργου.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και  συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, είχε στηθεί δεύτερο αστυνομικό μπ΄λόκο για την ανάσχεση της πορείας του οχήματός του, όμως αυτός κατάφερε να ξεφύγει κινούμενος προς την κατεύθυνση του Πετροχωρίου  περιοχή όπου λίγο αργότερα εξαφανίστηκε. Οι αστυνομικοί όμως δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν τις αναζητήσεις και λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χωράφι,  όπως και ο ίδιος και συνελήφθη στο Λογοθέτη της Δυτικής Αχαΐα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ όπως όλα δείχνουν φαίνεται να μην διέθετε ούτε άδεια  όπως προβλέπεται από τις νέες διατάξεις για τον περιορισμό της κυκλοφορίας.