Τατούλης: “Ανοίγουμε έναν καινούργιο δρόμο με το παρατηρητήριο υγείας”

0

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Η συνέντευξη τύπου ήταν σχετικά με το πρόγραμμα εξέτασης και ενημέρωσης των κατοίκων της Περιφέρειας για τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού – ΩΡΛ αλλεργίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ΟΡΛ αλλεργίας ανοσολογίας και ρογχοπαθειών και την ΟΡΛ κλινική του ΓΝΑ «Η Ελπίς».

Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι: «Μετά το πανελλήνιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, έγινε ένα πιλοτικό πρόγραμμα και αποφασίσαμε να διευρύνουμε αυτό το πρόγραμμα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα με εποπτεύουσα την Αρχή Δημόσιας Υγείας. Οι αλλεργίες δημιουργούν μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και αποτελούν μείζον πρόβλημα το οποίο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί το επόμενο 3μηνο στα κέντρα υγείας και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Το πρόγραμμα αρχίζει από αύριο Σάββατο από την περιοχή της Πύλου. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων θα γίνονται και αλλεργικά τεστ ώστε να βρίσκεται ο αλλεργιογόνος παράγων».

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε για την βοήθειά του τον συντονιστή Διευθυντή ΩΡΛ της κλινικής του νοσοκομείου «Ελπίς» κ. Νταβίλη αλλά και την 6η υγειονομική περιφέρεια. Παράλληλα επεσήμανε: «Ανοίγουμε έναν καινούργιο δρόμο με το παρατηρητήριο υγείας και αυτό είναι ένα καλό πείραμα».

Στη συνέχεια, ο κ. Νταβίλης επεσήμανε ότι: «Ο προληπτικός έλεγχος θα είναι για ένα 3μηνο και θα αφορά τις αλλεργίες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Το πρόγραμμα θα διεκπεραιωθεί με τη συνεργασία όλων των γιατρών της περιφέρειας. Θα προσφέρουμε ένα σημαντικό έργο στην Πελοπόννησο. Γνωρίζω ότι ο κ. Τατούλης έχει ευαισθησία στο θέμα της πρόληψης. Ευχαριστώ τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Διαμαντόπουλο για την συνεργασία. Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω ότι θα εφαρμόσουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα και για τα παιδιά όταν τελειώσει αυτό το πρόγραμμα».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19-20/1  Πύλος

8/2  Μεγαλόπολη

9/2 Μελιγαλάς

10/2 Μεσσήνη

23/2  Νεμέα

9-10/3  Κρανίδι

21/3  Κέντρο υγείας Καστορίου

22/3  Γύθειο-Αρεόπολη

23/3  Μολάους

24/3  Νεάπολη