Τατούλης για Μαντά: “Η τήρηση του νόμου δεν είναι απλοϊκό παιχνίδι για ευφάνταστους”

0

Σκληρή η απάντηση του κ. Πέτρου Τατούλη στον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Κ.Περικλή Μαντά με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Μαντά για λουκέτο σε εταιρείες.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για να μπορέσει η δημοκρατία να δημιουργεί ευεργετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, για να μπορεί να είναι αξιόπιστη προς όλους τους πολίτες υπάρχει μόνο ένας παγκόσμιος κανόνας…η αποδοχή της νομιμότητας. Χωρίς τη νομιμότητα δεν μπορούμε ποτέ να αναζητήσουμε την ποιοτική λειτουργία της δημοκρατίας.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως είναι γνωστό στους πολίτες, υπάρχει ένα τμήμα στην υπηρεσία ανάπτυξης…είναι το τμήμα των ανώνυμων εταιρειών που ελέγχουν σε ετήσια βάση μέσα από διαδικασία προβλεπόμενη εκ του νόμου τη νομιμότητα των ανώνυμων εταιρειών.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι εκ του νόμου, να αποκαθιστούμε τη νομιμότητα και βέβαια δεν δίνουμε το δικαίωμα σε κανέναν ευφάνταστο να νομίζει ότι η τήρηση του νόμου είναι ένα απλοϊκό παιχνίδι, το οποίο μπορεί να μπαίνει μέσα στη λαϊκιστική ή συλλογιστική του διαδικασία».

 

Η επιστολή του κ. Μαντά ανέφερε:

“Με μια πρωτοφανή στα χρονικά απόφαση του κ. Τατούλη καλούνται τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής στην προσεχή τους συνεδρίαση να ορίσουν πληρεξουσίους δικηγόρους, προκειμένου η Περιφέρεια να κινηθεί δικαστικά και να προχωρήσει στη λύση δεκάδων ανωνύμων εταιρειών στη Μεσσηνία (έπεται συνέχεια και στην Κορινθία), οι οποίες κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμούς, ως όφειλαν, τα τελευταία χρόνια. Μια τυπική παράβαση, για την οποία ευθύνεται κυρίως η ένταση της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας στα χρόνια των μνημονίων.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες από ανταγωνίστριες εταιρείες, αντιλαμβανόμενοι ακόμη κι αυτοί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου, είναι απορίας άξιο ο ιδιαίτερος ζήλος που επιδεικνύει ο κ. Τατούλης με αυτή του την ενέργεια. Επί της ουσίας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία αυτών των εταιρειών και εκατοντάδες εργαζόμενοι να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, βιομηχανίες, τυποποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων και άλλες κατηγορίες εταιρειών παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στη λίστα της ντροπής του κ. Τατούλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμία άλλη Περιφέρεια σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Ουδέποτε αιρετή Περιφέρεια ή Νομαρχία έχει προχωρήσει σε λύση εταιρειών για τέτοιου είδους τυπικές παραβάσεις.

Η σκοπιμότητα δε, αυτής της απόφασης του κ. Τατούλη, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελέγχεται πολιτικά και ηθικά για τις εταιρείες που έχει «επιλέξει» να βάλει το προσωπικό του λουκέτο. Είναι η στιγμή που οι αντιπολιτεύσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρηματικές ενώσεις και οι επαγγελματικοί σύλλογοι οφείλουν να αντιδράσουν”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here