Τατούλης: «Πρόκριμα για ευρύτερες συνεννοήσεις και συνεργασίες η απλή αναλογική»

0

Για τη χρησιμότητα της απλής αναλογικής μίλησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη. Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε πώς η απλή αναλογική μπορεί να αποτελέσει ένα πρόκριμα για συνεννοήσεις διαφανείς. «Είμαι από τους πρώτους που επεσήμανα την ιδιαιτερότητα και τη χρησιμότητα της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρόκριμα για ευρύτερες συνεννοήσεις και συνεργασίες, όχι κάτω από το τραπέζι, αλλά καθαρά, πάνω στη λειτουργία του συλλογικού οργάνου. Πιστεύω στα συλλογικά όργανα, πιστεύω στη δημοκρατία και πιστεύω στην ικανότητα να δημιουργώ συνεργασίες και συνεννοήσεις».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οποιοσδήποτε άλλος έχει μια μπαμπεσιά στη χρήση της αναγκαιότητας της συνεργασίας δημιουργώντας δεκανίκια βεβηλώνει τη δημοκρατική λειτουργία».

«Είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες, όπως ήμασταν έτοιμοι και στις προηγούμενες περιόδους. Οι αντιδράσεις και η μη συμφωνία είχε καθαρώς παραταξιακούς λόγους. Δεν ήθελαν να συμφωνήσουν μαζί μας γιατί έτσι νόμιζαν ότι χάνουν. Αυτό όμως δεν είναι η δημοκρατία. Δημοκρατία είναι το πόσο υπεύθυνοι και δημιουργικοί είμαστε απέναντι στον ίδιο τον πολίτη. Είμαι ξεκάθαρος ότι η συνεργασία θα προκύψει μετά τις εκλογές. Δεν θα προκύψει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά σε συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία θα τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here