Τζανακόπουλος: “Είμαστε ανοιχτοί σε πλατιά ψηφοδέλτια και συμπόρευση δυνάμεων”

0

Συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο ρ/σ «Αθήνα 9.84». Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το εάν κόβονται και οι τελευταίες γέφυρες με το ΚΙΝΑΛ, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, εδώ και αρκετό καιρό, εδώ και αρκετά χρόνια, επί της ουσίας, και με την πολιτική ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και με την πολιτική ηγεσία του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, βρισκόμασταν σε ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, όμως, για εμάς το ζήτημα δεν είναι η προσέγγιση με μια πολιτική ηγεσία, η οποία έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές.  Ήδη, από το 2011 και προϊόντος του χρόνου το επιβεβαιώνει αυτό και συνεχίζει με ακόμα πιο σαφή πολιτική πρόθεση να ταυτίζεται με τη ΝΔ, είτε του κ. Σαμαρά, είτε του κ. Μητσοτάκη. Πλέον, δυσκολεύεται κανείς να παρακολουθήσει ή μάλλον δυσκολεύεται κανείς να εντοπίσει και την παραμικρή πολιτική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα.

Δείτε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η οποία σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, είτε αυτό αφορούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, είτε αυτό αφορά τη συμφωνία με την Εκκλησία, είτε αυτό αφορά στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, είτε αυτό αφορά σε οποιοδήποτε θέμα μπορεί κανένας να φανταστεί και το οποίο έπαιξε κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης τα τελευταία χρόνια, το ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε σαφέστατα με  τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τοποθετούνταν η ΝΔ.

Είναι διαφορετική, όμως, η υπόθεση σε ό,τι αφορά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και διαφορετικό ζήτημα το άνοιγμα που επιχειρεί πολιτικά, αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δυνάμεις, οι οποίες προέρχονται ή αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστερές. Δείτε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις αυτοδιοικητικές, τις δημοτικές και τις περιφερειακές μας προτάσεις. Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε πλατιά ψηφοδέλτια, τα οποία ακριβώς βρίσκονται σε επικοινωνία και σε οργανική σύνδεση με αυτόν τον κόσμο. Εκεί, νομίζω, ότι θα κριθεί αυτή η πολιτική ανάγκη για μια συμπόρευση των προοδευτικών και των δημοκρατικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς με τις δυνάμεις της Αριστεράς. Εκεί, νομίζω, ότι το παιχνίδι μπορεί να επιτευχθεί, διότι είναι πάρα πολύς ο δημοκρατικός και  προοδευτικός κόσμος, ο οποίος βλέπει με πολύ μεγάλη καχυποψία και θα έλεγε κανείς και με μία πολιτική απογοήτευση τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.”