Χριστοδουλάκης για Novartis: “Όλα στο φως! Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού”

0

“Στο ερώτημα αν υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση, η απάντηση είναι: ΝΑΙ. Όταν η φαρμακευτική δαπάνη ήταν στα 2,4 δις το 2004 και πήγε στα 5,1 δις το 2009 σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ του Κ. Καραμανλή για τις οποίες δεν ακούμε τίποτα από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο διαλαλούμενο σκάνδαλο, εμείς δεν είμαστε δικαστές, λέμε το εξής απλό και ξεκάθαρο: Όλα στο φως! Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.

Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία.

Από την πρώτη στιγμή είδαμε στελέχη της Κυβέρνησης να κάνουν λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους». Ας έρθουν λοιπόν στο φως όλα τα στοιχεία, να αποφανθεί η Δικαιοσύνη χωρίς να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα.

Παρατηρούμε ότι από τη μια μέρα στην άλλη ο προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος, ο οποίος είπε ότι δέχθηκε πιέσεις για να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα. Την επόμενη μέρα μας είπε ότι έβαλαν έναν άλλο προστατευόμενο μάρτυρα να τον κατηγορήσει και έτσι έγινε και ο ίδιος από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος.

Δυστυχώς εγείρονται πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών που μιλάει για θεσμική εκτροπή και προσπάθεια χειραγώγησης της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης εγείρει πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Αυτή η προσπάθεια σκληρής πόλωσης και διχασμού με λάσπη στον ανεμιστήρα, αποπροσανατολίζει την ελληνική κοινωνία από τα πραγματικά καθημερινά της προβλήματα και συντηρείται για να οδηγηθούμε στις εκλογές χωρίς ουσιαστική πολιτική ατζέντα για τους Έλληνες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here