Όλα έτοιμα για τις 5ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

0

Αντίστροφη μέτρηση για τις 5ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, που φέτος κάνουν πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου 2021. Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ξεχωριστού Φεστιβάλ, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του προέδρου της Κ.Ε. Φάρις Παντελή Δρούγα, του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη και των συνιδρυτών του Φεστιβάλ Δημήτρη Λάμπο και Indira Rahmatulla.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση που γίνεται θεσμός και η οποία έχει, πλέον, διεθνή αναφορά. Όπως σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος, συνεχίζεται με επιτυχία το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Καλαμάτας, καθώς μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών σχολών της Φάρις, τις δράσεις που εντάσσονται στο πολιτιστικό καλοκαίρι και φυσικά την ολοκλήρωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, έρχονται οι  Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας να προσθέσουν στο πολιτιστικό ψηφιδωτό του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ανακοινώνουν τη δημιουργία της δικής τους ορχήστρας. Η Kalamata Festival Orchestra, υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίως διακεκριμένου μαέστρου Joshua Weilerstein και αποτελούμενη από μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στις 29 Ιουλίου 2021, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

kmd21 Medium

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 27 Ιουλίου, Κουαρτέτο Εγχόρδων Chiaroscuro

Τετάρτη 28 Ιουλίου, Ρεσιτάλ σόλο βιόλας – Timothy Ridout

Πέμπτη 29 Ιουλίου, Kalamata Festival Orchestra & Joshua Weilerstein

Παρασκευή 30 Ιουλίου, META-ΦYSICS vol. II – Γεράκη, Καραϊσκάκης-Νάστος & Καρποδίνη ως λ-ensemble in trio

Σάββατο 31 Ιουλίου, Metamodal – Σωκράτης Σινόπουλος Quartet

Κυριακή 1 Αυγούστου, Brahms & Babadjanian

Δευτέρα 2 Αυγούστου, Portrait in yellow – Spiral Trio

Περισσότερες πληροφορίες για τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας στο www.kalamatamusicdays.com

 

Source link