Όλα έτοιμα στο Δήμο για το άνοιγμα των σχολείων

0

Λίγο πριν την επαναλειτουργία των σχολειών με δια ζώσης διδασκαλία, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις των σχολικών κτηρίων, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης στα σχολεία έχουν διανεμηθεί μάσκες, αντισηπτικά και άλλα υλικά προστασίας για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ στις θέσεις τους είναι και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των εκπαιδευτικών μονάδων.

Σε συνεννόηση και συνεργασία του Δήμου με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και διευθυντές σχολείων, υπήρξαν επίσης μικροπαρεμβάσεις και συντηρήσεις, ενόψει της επιστροφής των μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές αίθουσες.

Σημειώνεται ότι για αύριο, Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, από τις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί για τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε., η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης covid-19 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.  

Ο Δήμος Καλαμάτας ακολουθεί τις οδηγίες σχετικά με την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων, Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί σε σχετικές εγκυκλίους της Πολιτείας.

 

Source link