78 τα νέα κρούσματα τη χώρα μας. Συνολικά 821 τα κρούσματα

0

Στα 821 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα το απόγευμα, στην ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο εκπρόσωπος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι τα νέα κρούσματα είναι 78.

Ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν πάνω από 440.000 κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο και πάνω από 19.700 επιβεβαιωμένους θανάτους. Στη χώρ μας 53 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Επιπρόσθετα, ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε πως 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους σήμερα από επιπλοκές του κορωνοϊού. Οι 21 από τους 22 είχαν υποκείμενα νοσήμετα. Πάνω από 10.000 τεστ συνολικά έχουν γίνει.

Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγειρίας είναι κύριοι χώροι που δεν θέλουμε να ισχωρήσει κανένα ύποπτο περιστατικό. Επιπλέον, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, να μην έχουμε επαφή με ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια μας, παρά μόνο για βοήθεια. Να φροντίζει ένας τα ηλικιωμένα άτομα. Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία.

Για αυτούς που μένουν στο σπίτι και θα περάσουν την νόσο ελαφρά, θέλω να τονίσω ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Καλά αεριζόμενο δωμάτιο που θα μένετε μόνο εσείς. Δεν επιτρέπονται επισκέψεις. Διαφορετικό δωμάτιο για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καλός αερισμός τους κοινόχρηστους χώρους. Μάσκα από το άτομο που φροντίζει τον άρρωστο. Αν δεν υπάρχει μάσκα ένα μαντήλι που θα πλυθεί μετά σε υψηλές θερμοκρασίες.