ΑΣΕΠ: Οργανώνει ομάδα εργασίας για λύση στο ζήτημα της προκήρυξης 1Κ/2017

0

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και που παρουσίασε η aftodioikisi.gr, συγκροτείται Ομάδα Εργασίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών διορισμού των διοριστέων της Προκήρυξης 1Κ/2017 του Α.Σ.Ε.Π.

Η θητεία της Ομάδας Εργασίας (σ.σ. ονόματα και αρμοδιότητες μπορείτε να δείτε παρακάτω), λήγει με το διορισμό και την ανάληψη καθηκόντων των διοριστέων της Προκήρυξης 1Κ/2017 του Α.Σ.Ε.Π.

Η προκήρυξη 1Κ/2017 εκδόθηκε για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Γραμματέων.

Ακολούθησε μπαράζ έντονων διαμαρτυριών φορέων αλλά και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή για τον αποκλεισμό διάφορων τίτλων σπουδών από τον πίνακα των αποδεκτών για τη θέση τίτλων. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβει στη διαδικασία.

Η υπόθεση αφορά την αλλαγή στάσης του ΑΣΕΠ στον τρόπο προσμέτρησης των μορίων από μεταπτυχιακούς τίτλους και συγκεκριμένα ποιοι κρίνονται συναφείς με το αντικείμενο των θέσεων, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός οριστικών πινάκων περίπου 140 επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων, δηλαδή το 35% της αρχικής λίστας.