Εξαιρέθηκε η Λακωνία από τη 250 εκατομμυρίων δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα νοσοκομεία

0

Με αφορμή την μεγάλη δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε νοσοκομεία της χώρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κύριος Παναρίτης εύστοχα και άμεσα απέστειλε στο Ίδρυμα επιστολή, σύμφωνα με την οποία εκφράζει την λύπη του για την εξαίρεση του νοσοκομείου Λακωνίας από την εν λόγω δωρεά.

Διαβάστε την εδώ:

Με χαρά μας πληροφορηθήκαμε την σημαντική δωρεά ύψους 250 εκατ. ευρώ του ιδρύματός σας σε νοσοκομεία της χώρας μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Υγεία». Η ευαισθησία και η αλληλεγγύη του ιδρύματος απέναντι στην κοινωνία αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά με τη νέα αυτή κοινωνική προσφορά του.

Επιτρέψτε μας, όμως, να σας καταθέσουμε με την επιστολή μας αυτή τη λύπη μας για την εξαίρεση της Λακωνίας από το πρόγραμμα. Οι δομές υγείας του νομού μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στις υποδομές τους. Το Νοσοκομείο της Σπάρτης είναι το μεγαλύτερο του νομού και καλύπτει επιπλέον και τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πανεπιστημιακής Νοσηλευτικής Σχολής. Δυστυχώς, στεγάζεται σε ένα κτίριο παλαιό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών του, ώστε να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει το ανθρώπινο δυναμικό του.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά όπως μας δεχτείτε, σε χρόνο που κρίνετε εσείς κατάλληλο, ώστε να σας εκθέσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα των μονάδων υγείας της περιοχής μας.

Με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ