Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Συνάντηση Ξυγκώρου με την Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας

0

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Ξυγκώρο και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είχε σήμερα η Α.Ε. Πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Ms. Zelmys Ma Dominguez Cortina, συνοδευόμενη από τον Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κούβας και ολιγομελή ομάδα στελεχών της Πρεσβείας.

Η εξοχότατη κυρία Πρέσβειρα παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της Κούβας, αναφέρθηκε στο άνοιγμα προς τις ξένες αγορές, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον για τα αγροδιατροφικά προϊόντα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη ναυτιλία. Τέλος αναφέρθηκε στις σημαντικότερες εκθέσεις που θα λάβουν χώρα το 2019 και τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων από τη Μεσσηνία.

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου έγινε παρουσίαση των υφιστάμενων συνθηκών της τοπικής μας οικονομίας και ενημέρωση για τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα και γενικότερα για τα πλεονεκτήματα του Ν. Μεσσηνίας.

Αναφέρθηκαν στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο χωρών και την πεποίθηση να ανοιχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας για ανταλλαγή απόψεων σε ενδεχόμενες εμπορικές συμφωνίες.