Ναύπλιο: Παρουσία Παυλόπουλου η γιορτή του πολιούχου

0

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου το Ναύπλιο γιορτάζει σήμερα τη μνήμη του πολιούχου Αγίου Αναστασίου.

Στις 10 πμ και μετά τη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό ,στη νέα πόλη , τελέστηκε δοξολογία , με την παρουσία τεσσάρων μητροπολιτών , των τοπικών αρχών και πλήθους κατοίκων ενώ ακολούθησε λιτανεία και πομπή στο κέντρο της πόλης.

Η πομπή κατέληξε στον ιερό ναό Γενέσιο της Θεοτόκου , δίπλα στον οποίο υπάρχει η ελιά στην οποία απαγχονίστηκε ο Άγιος Αναστάσιος , από τους Τούρκους , την 1η Φεβρουαρίου 1655 όταν αρνήθηκε να αποκηρύξει τον χριστιανισμό.

Ο γιορτασμός της μέρας αυτής με την θέσπιση τοπικής αργίας καθιερώθηκε το 1935.

Μετά το τέλος των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο κ. Παυλόπουλος επισκέφτηκε τον ιερό ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού , λίγο έξω από το Ναύπλιο και ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο που λειτουργεί εκεί.

«Εμείς, οι Έλληνες, έχουμε ιερό χρέος να υπερασπισθούμε, υπό όρους και συνθήκες αρραγούς ενότητας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια, καθώς και την πρόοδο του τόπου, κατ’ εξοχήν μέσ’ από την θωράκιση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος .

Επικαλούμενος την ιστορία του Ναυπλίου, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στα πολλά και εμβληματικά μηνύματα που εκπέμπει για την πατρίδα μας, τον λαό μας και το έθνος μας και τόνισε ότι σ΄αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, ας αφουγκρασθούμε εκείνο που αναβλύζει από τις ιερές παρακαταθήκες του πρώτου κυβερνήτη, του Ιωάννη Καποδίστρια, και από την ειδεχθή δολοφονία του εδώ, στο Ναύπλιο. 

«Ό,τι μεγάλο και σημαντικό το επιτύχαμε ενωμένοι, ενώ η διχόνοια και ο διχασμός μας στοίχισαν ακριβά, ακόμη δε και κομμάτια του Εθνικού μας Κορμού» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος θα παραθέσει γεύμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Καλαμάτα προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here